1
2
3
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ στο site μας και ΑΠΟΚΤΗΣΤΕ επιπλέον την επιλογή αποστολής φωτογραφιών με την προσφορά σας!
Περισσότερα
Τα μέλη με την επιλογή αποστολής φωτογραφιών..
ΒΙΒΛΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗΣ ΚΟΥΦΩΜΑΤΩΝ
ΒΗΜΑ 1
1
ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ
ΤΟ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ
Το αλουμίνιο ή αργίλιο είναι το τρίτο κατά σειρά στοιχείο μετά το οξυγόνο και το πυρίτιο που συναντάται στον φλοιό της γης. Το αλουμίνιο προέρχεται από το ορυκτό βωξίτης που μετά από την εξόρυξή του μετατρέπεται σε αλουμίνα και στην συνέχεια με ηλεκτρόλυση μετατρέπεται σε μέταλλο αλουμίνιο.
ΧΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΤΟΥ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ
Οι χαρακτηριστικές ιδιότητες του αλουμινίου και η υψηλή τεχνολογία επεξεργασίας του εξηγούν το μεγάλο φάσμα των εφαρμογών του στη βιομηχανία και την οικοδομική.
ΒΗΜΑ 2
2
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΟΥΦΩΜΑΤΩΝ
Ψυχρά-Θερμομονωτικά
Ένα βασικό ζεύγος κουφωμάτων είναι: α) τα ψυχρά και β) τα θερμομονωτικά κουφώματα. Τα ψυχρά είναι υποδεέστερα των θερμομονωτικών, για το λόγο ότι δεν μονώνουν το Profil του αλουμινίου, με αποτέλεσμα να έχουμε πολλές φορές το φαινόμενο του δρόσου και φυσικά απώλειες ενέργειας. Αντιθέτως, τα θερμομονωτικά κουφώματα, σε συνδυασμό με τη μόνωση της τοιχοποιίας και την τοποθέτηση διπλών τζαμιών, συμβάλλουν πολύ θετικά στην ενεργειακή απόδοση των κτιρίων - δίδεται και ως οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ενεργειακή ταυτότητα των κτιρίων.
ΒΗΜΑ 3
3
ΤΥΠΟΙ ΚΟΥΦΩΜΑΤΩΝ
Ανοιγόμενα-Συρόμενα
Ένα άλλο βασικό ζεύγος κουφωμάτων είναι: α) ανοιγόμενα και β) συρόμενα. Η στεγάνωση των ανοιγόμενων κουφωμάτων στηρίζεται σε λάστιχα από EPDM και σε εξελιγμένα, τεχνολογικά, εξαρτήματα, όπως είναι οι μηχανισμοί ανάκλισης, οι περιμετρικοί μηχανισμοί και τα κλειδώματα. Από την άλλη μεριά, η στεγάνωση των συρόμενων κουφωμάτων βασίζεται σε βουρτσάκια (τσιμούχες).
ΒΗΜΑ 4
4
ΒΑΦΗ
RAL
Όταν μιλάμε για "χρώματα RAL" δεν αναφερόμαστε σε κάποιο συγκεκριμένο προϊόν για βάψιμο αλλά σε μία κωδικοποίηση που χρησιμοποιείται ώστε να μπορούμε να αναφερθούμε σε ένα απολύτως συγκεκριμένο χρώμα με τον κωδικό του
Ξύλου
Όταν μιλάμε για "χρώματα Ξύλου" αναφερόμαστε σε κωδικούς χρωμάτων με χρώματα που παραπέμπουν σε χρώμα ξύλου
Απλά Χρώματα
Το απλό χρώμα είναι η πιο οικονομική επιλογή
ΒΗΜΑ 5
5
ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ
Τα κουφώματα είτε είναι ανοιγόμενα, είτε είναι συρόμενα, έχουν συγκεκριμένες προδιαγραφές στις διαστάσεις τους, ώστε να λειτουργούν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους. Για αυτό πρέπει να επιλέγεται με μεγάλη προσοχή ο τύπος κουφώματος που θα χρησιμοποιηθεί για την αντίστοιχη διάσταση του ανοίγματος, προκειμένου να αποφύγετε μελλοντικά προβλήματα στη λειτουργία τους. Για ιδιαίτερα μεγάλα ανοίγματα, υπάρχουν ειδικοί τύποι κουφωμάτων, που μπορούν να τοποθετηθούν, όπως τα ανασυρόμενα, οι φυσαρμόνικες, κ.λπ..
ΒΗΜΑ 6
6
ΤΖΑΜΙΑ
Απλοί υαλοπίνακες
Τα γνωστά σε όλους μας μονά συμβατικά τζάμια. Τα τζάμια με πάχος από 4mm έως 6mm χρησιμοποιούνται σε κουφώματα που προορίζονται κυρίως για χώρους μη κατοικήσιμους χωρίς θέρμανση ή ψύξη. Ενώ τζάμια με πάχος από 8mm και πάνω χρησιμοποιούνται σε βιτρίνες καταστημάτων αφού είναι πιο ανθεκτικά σε κρούση και σε εφαρμοζόμενη δύναμη.
Ενεργειακά Τζάμια
Τα ενεργειακά τζάμια ή τζάμια χαμηλής εκπομπής low-emissivity (Low-e), έχοντας μια ειδική επίστρωση στην μια πλευρά της επιφάνειας τους λειτουργούν σαν καθρέπτες στο υπέρυθρο της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την μείωση της θερμικής ακτινοβολίας που διέρχεται μέσα από το τζάμι. Έτσι η θερμική ακτινοβολία του περιβάλλοντος δεν διέρχεται εύκολα μέσα από ένα τζάμι low-e, αλλά και αντίστροφα η θερμική ακτινοβολία του εσωτερικού χώρου δεν μπορεί εύκολα να διαφύγει προς τα έξω.
ΒΗΜΑ 7
7
ΠΑΝΤΖΟΥΡΙΑ
Αλουμινίου-Πλαστικά
Τα παντζούρια μπορεί να είναι ανοιγόμενα ή συρόμενα και το βασικό τους χαρακτηριστικό είναι ότι πάντα υπάρχει ένα πλαίσιο που περιβάλει τα φυλλαράκια του παντζουριού. Στην περίπτωση των ανοιγόμενων κουφωμάτων μπορούμε να έχουμε μονόφυλλα, δίφυλλα, τριφύλλα, τετράφυλλα, έως και εξάφυλλα (υπάρχει δυνατότητα για μεγαλύτερο πλήθος φύλλων αλλά μάλλον είναι υπερβολή). Για τα συρόμενα τα πράγματα είναι πιο απλά, μπορούμε να έχουμε μονόφυλλα ή δίφυλλα (βέβαια θα μπορούσαν να γίνουν και κάποιου άλλου τύπου κατασκευές π.χ. τρίφυλλο επάλληλο παντζούρι αλλά μάλλον θα είναι "πατέντα" για κάποια ειδική περίπτωση).
ΒΗΜΑ 8
8
ΕΠΙΠΕΛΟΝ ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Σήτα
Η σήτα είναι το ειδικό ύφασμα που εφαρμόζεται κυρίως σε πλαίσια αλουμινίου και σπανιότερα σε πλαίσια ξύλου με σκοπό να αποτρέπει την είσοδο ενοχλητικών εντόμων
Ρολό
Τα ρολά μπορούν να κινούνται με μοτερ , με ιμάντα ή με μανιβέλα
Ανάκλιση
Ο μηχανισμός ανάκλισης ανοίγει το φύλλο κατακόρυφα και χρησιμοποιείται κυρίως για τον αερισμό του χώρου
Περιμετρικός Μηχανισμός
Ο περιμετρικός μηχανισμός παρέχει μεγαλύτερη ασφάλεια και καλύτερη μόνωση καθώς κλειδώνει το φύλλο σε πολλά σημεία
1
1
2
2
Οδηγός βοήθειας - Κουφώματα Αλουμινίου
PLISSE


1
3

Kostologisi Koufomaton nfo

Kostologisi Koufomaton nfo

Kostologisi Koufomaton nfo

Kostologisi Koufomaton nfo
3
3

Χρώματα κουφωμάτων αλουμινίου
Χρώματα κουφωμάτων αλουμινίου
1
1
Βοήθεια - Κοστολόγηση Κουφωμάτων
x 0
0
Βοήθεια - διαστάσεις Πόρτες - Παράθυρα
x 0
0
Βοήθεια - διαστάσεις Πόρτες - Παράθυρα
x 0
0
Βοήθεια - διαστάσεις Πόρτες - Παράθυρα
x 0
0
Βοήθεια - διαστάσεις Πόρτες - Παράθυρα

1 :

2 :

3 :

Πόρτες - Παράθυρα Αλουμινίου +1
Πόρτες - Παράθυρα Αλουμινίου +1
Πόρτες - Παράθυρα Αλουμινίου +1
+1
Πόρτες - Παράθυρα Αλουμινίου
Πόρτες - Παράθυρα Αλουμινίου
Πόρτες - Παράθυρα Αλουμινίου
:
Πόρτες - Παράθυρα Αλουμινίου
CHECK
4
4
ΕΠΙΛΟΓΕΣ SERVICE
.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Επιλέξτε αν θέλετε σήτα.
SERVICE

Σήτα: Η σήτα είναι το ειδικό ύφασμα που εφαρμόζεται κυρίως σε πλαίσια αλουμινίου και σπανιότερα σε πλαίσια ξύλου με σκοπό να αποτρέπει την είσοδο ενοχλητικών εντόμων

Τύπος κατασκευή σήτας:
Οριζόντια

Οι σήτες οριζόντιας κίνησης χρησιμοποιούν πανί υψηλής αντοχής

Κάθετη

Οι σήτες κάθετης κίνησης με ίσιο πανί αποτελούν την οικονομικότερη επιλογή στα συστήματα σήτας

Plise

Οι σήτες με πανί plissé αποτελούν την τελευταία τεχνολογία στο σχεδιασμό σητών,με πανί που δεν σαπίζει και δεν καίγεται

Σήτα
Η σήτα κατασκευάζεται από προφίλ αλουμινίου και ειδικό πανί και τοποθετείται εξωτερικά του κουφώματος με σκοπό να αποτρέπει την είσοδο ενοχλητικών εντόμων.
Οριζόντια
η κίνησή της γίνεται στον οριζόντιο άξονα
Κάθετη
η κίνησή της γίνεται στον κάθετο άξονα
Μηχανισμός Ανάκλισης
ανοίγει το φύλλο κατακόρυφα και κρατάει σε μία μικρή ανάκλιση. Η χρησιμότητά του εστιάζεται στον αερισμό του εσωτερικού χώρου της οικίας.
Περιμετρικός Μηχανισμός
παρέχει μεγαλύτερη ασφάλεια και καλύτερη στεγανοποίηση του κουφώματος καθώς κλειδώνει το φύλλο σε πολλά σημεία. Επίσης παρέχει και δυνατότητα ανάκλισης των φύλλων του κουφώματος για τον αερισμό του εσωτερικού χώρου της οικίας.
Πόρτες - Παράθυρα Αλουμινίου
9
ΑΝΟΙΓΟΜΕΝΑ
ΣΥΡΟΜΕΝΑ
ΡΟΛΑ
1
2
3
4
1
2
3
4
1
2
3
4
9
:*
:*
EMAIL :*
*
:
9
:*
:*
:*
:*
:*
:*
:*
:*
:*
:*
:*
:*
:*
:*
:*
:*
:*
:*
:*
:*
:*
:*
:*
:*
:*
:*
:*
:*
:*
:*
:*
:*
:*
:*
:*
:*
:*
:*
:*
:*
7
10
Επέλεξα τους κατασκευαστές και θέλω να στείλω την προσφορά μου.
Πόρτες - Παράθυρα Αλουμινίου
Το pro-kostologisi είναι η εφαρμογή η οποία σας δίνει τη δυνατότητα να καταγράψετε τα κουφώματα που θέλετε για το σπίτι σας και να ζητήσετε μία εκτίμηση κόστους, από επαγγελματίες κατασκευαστές. Σας ενημερώνουμε ότι:
1. Την εφαρμογή μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΦΟΡΑ
2. Να επιλέξετε τα προϊόντα ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ και
3. Να ζητήσετε προσφορά μέχρι από 3 ΚΑΙ ΜΟΝΟ επαγγελματίες κατασκευαστές κουφωμάτων
Ευχαριστούμε που χρησιμοποιείτε το Pro-kostologisi.gr Ο/οι κατασκευαστής/τές που έχετε επιλέξει θα λάβουν το αίτημά σας μόλις πατήσετε ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ. Σύντομα θα λάβετε την/τις προσφορά/ές τους.
Σας ενημερώνουμε ότι η/οι προσφορά/ρές που θα λάβετε αποτελούν ΠΡΟ ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ. ΟΙ ΣΕΙΡΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΜΙΑ ΜΕΣΗ ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΟΥΦΩΜΑΤΩΝ. ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΤΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΥΝΝΕΝΟΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ!